woensdag, 20. april 2016 - 22:28

Ook Feyenoord wint niet voor bekerfinale

Almelo

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Feyenoord heeft woensdag niet weten te winnen op bezoek bij Heracles Almelo: 2-2. De Rotterdammers beleefden een lastige wedstrijd in het Polman Stadion, maar behouden desondanks plaats drie in de Eredivisie. Heracles zal in de laatste twee duels nog moeten strijden voor de play-offs.

De Stadionclub spaarde een aantal sterkhouders en begon met onder meer Bilal Başaçıkoğlu en Marko Vejinović in plaats van Karim El Ahmadi en aanvoerder Dirk Kuyt. Daarnaast keerde Terence Kongolo terug in de basis ten koste van Eric Botteghin. Heracles handhaafde de basiself ten opzichte van afgelopen speelronde. Het begin van de wedstrijd was voor de thuisploeg.

Al na elf minuten knalde Robin Gosens de bal hard achter Kenneth Vermeer na slecht verdedigen bij Feyenoord: 1-0. Gosens stond bij de goal op het randje van buitenspel na een lange pass van Iliass Bel Hasani. De bezoekers hadden daarna veel de bal, maar creëerden weinig mogelijkheden. Vlak voor rust belegde Eljero Elia een prima actie met dito voorzet. Michiel Kramer was de juiste man op de goede plaats en trof doel met zijn linkervoet ter hoogte van de penaltystip: 1-1.

De tweede helft begon spectaculair. Allereerst kopte Wout Weghorst vanuit een hoekschop Heracles opnieuw op voorsprong: 2-1. Het was alweer het twaalfde competitiedoelpunt voor de lange spits. Enkele minuten later schonk scheidsrechter Danny Makkelie een strafschop aan Feyenoord. Mike te Wierik trok Kramer naar de grond. Het buitenkansje werd echter gemist door oud Heraclied Vejinović. Zelfs de rebound was niet aan de middenvelder besteed.

Onder leiding van invaller Kuyt ging Feyenoord op jacht naar de tweede gelijkmaker van de avond. Deze kwam er een ruim kwartier voor tijd. Elia profiteerde van defensief geschutter van Wout Droste en scoorde van dichtbij: 2-2. Verder kwamen de Rotterdammers echter niet. Desondanks is de derde plaats zo goed als zeker voor Feyenoord en kan het vizier op de bekerfinale van aanstaande zondag tegen FC Utrecht. Heracles zal de komende twee duels aan de bak moeten om de play-offs voor Europees voetbal te halen.