vrijdag, 29. april 2016 - 17:15

KNVB legt scenario's uit bij verdwijning FC Twente

KNVB legt scenario's uit bij verdwijning FC Twente
Foto: Archief EHF
Enschede

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) FC Twente lijkt aan de goede weg te timmeren, maar het is nog altijd niet zeker dat de Tukkers de proflicentie behouden.

Drie scenario's

De licentiecommissie van de KNVB doet op 9 mei uitspraak. Verdwijnt FC Twente uit het profvoetbal, dan heeft dat gevolgen voor de degradatieregeling. De KNVB heeft drie scenario's voorgesteld aan de Centrale Spelersraad (CSR). 

De scenario's zijn gunstig voor de drie onderste clubs van de Eredivisie. Dat zijn op dit moment Excelsior, De Graafschap en SC Cambuur. Verliest FC Twente de proflicentie en slaagt de nummer zestien van de Eredivisie (op dit moment Excelsior) er niet in om de play-offs te overleven, dan blijft het alsnog actief op het hoogste niveau. 

Als de nummer zestien het redt, dan mag de nummer zeventien bij een uitschakeling in de play-offs alsnog in de Eredivisie blijven. Overleven beide Eredivisionisten de play-offs, dan blijft de nummer laatst (SC Cambuur) voor de Eredivisie behouden.

Voetbal International meldt dat de CSR nog een advies moet uitbrengen over deze beslissing. De directies van de Eredivisie (ECV) en Jupiler League (CED) zijn het eens met het besluit.

Categorie:
Provincie: