vrijdag, 6. mei 2016 - 10:07 Update: 06-05-2016 10:08

Na afloop Eredivisie gaan Ajax en De Boer praten over contract

Na afloop Eredivisie gaan Ajax en De Boer praten over contract
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Vrijwel direct na afloop van de Eredivisie gaat Frank de Boer om de tafel zitten met de clubleiding van Ajax om duidelijkheid te verschaffen rondom zijn contract. Het contract van de trainer loopt tot medio 2017.

Tot die tijd wil de trainer niet bezig zijn met een nieuwe verbintenis, daar de trainer van de Amsterdamse club zich volledig wil richten op de titelstrijd met PSV. Als Ajax van 13 tot en met 19 mei naar China gaat om het seizoen af te sluiten, zal dat een mooi moment zijn om te praten over zijn toekomst.

"Rond die periode moet er wel duidelijkheid zijn", zegt de keuzeheer in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik vind dat de club op tijd moet weten waar ze aan toe is. Misschien om een vervanger voor mij te vinden, maar misschien ook om te weten dat ik gewoon doorga. Als ik doorga, sluit ik ook niet uit dat ik mijn contract later zou willen verlengen."

Met nog een wedstrijd te gaan in de Eredivisie is de titelstrijd ongekend spannend. Ajax staat bovenaan met evenveel punten als de ploeg van Phillip Cocu. Door een beter doelsaldo hebben de Amsterdammers een betere uitgangspositie. 

Bij een minimale overwinning van Ajax, moet PSV meer dan zes keer scoren om de hoofdstedelingen te passeren. Ajax reist zondag af naar De Graafschap, terwijl PSV op bezoek gaat bij PEC Zwolle.

In de race om het kampioenschap heeft De Boer een beroep gedaan op een groot deel van zijn selectie. Zo heeft een groot aantal spelers veel gespeeld, maar ook vaak op de bank gezeten. 

Daardoor werd de groep scherper denkt de Boer. "Hennie (assistent Spijkerman, red.) zei tegen Van der Hoorn: 'Je moet die Milik op zijn donder zitten.' Dat werd vuur op de training, man. Milik groeide, maar Van der Hoorn ook."

Categorie:
Provincie: