dinsdag, 10. mei 2016 - 13:23 Update: 11-05-2016 9:26

Wereldtop kickboksen vecht in Amsterdam bij Glory 31

Wereldtop kickboksen vecht in Amsterdam
Foto: SXC
Amsterdam

Kickboksers uit de wereldtop gaan zaterdag 25 juni met elkaar in gevecht op het beroemde evenement GLORY 31 Amsterdam in de RAI. Dit heeft GLORY, 's werelds leidende kickboksorganisatie, dinsdag in Amsterdam bekendgemaakt.

Grote naam op het evenement is de Nederlandse wereldkampioen lichtgewicht Robin ''Pokerface" van Roosmalen, die zijn titel verdedigt tegen de Thai Sittichai Sitsongpeenong.

In de categorie zwaargewicht nemen de nummers 2 en 3 van de wereld, Ismael ''Mr. Pain" Londt uit Nederland, en de in Egypte geboren Hesdy ''Fighterheart'' Gerges, het tegen elkaar op. De winnaar van dit gevecht strijdt later dit jaar om de wereldtitel tegen de regerend zwaargewichtkampioen Rico Verhoeven.

Tevens op het programma staat het zogenaamde 'Contender toernooi' in het weltergewicht. De openingspartij van dit toernooi is de eerste halve finale tussen Murthel ''The Predator'' Groenhart en de Franse GLORY-debutant Karim ''The Felin" Benmansour.

De andere halve finale gaat tussen de Zwitser Yoann Kongolo en Harut Grigorian, die uitkomt voor zijn geboorteland Armenië. De winnaars van deze twee halve finales knokken later deze avond tegen elkaar, om onderling uit te maken wie de eerstvolgende 'Contender' is die een poging mag doen om de huidige weltergewichtkampioen, Nieky Holzken, van de troon te stoten.

 

Categorie:
Provincie: