maandag, 16. mei 2016 - 12:49 Update: 16-05-2016 12:49

Verdacht pakket op Old Trafford was oefenbom

voetbal
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Manchester

(ElfVoetbal) Na een dag vol onduidelijkheid heeft de politie eindelijk aangegeven wat er nu precies is gebeurd rondom de wedstrijd Manchester United - AFC Bournemouth. De wedstrijd werd gestaakt nadat een verdacht pakketje werd gevonden.

De politie greep meteen in en liet Old Trafford evacueren. Aan het einde van de zondagavond liet men weten dat het niet ging om een bom, maar wat het dan wel was, werd niet bekendgemaakt. Nu is de politie alsnog gezwicht en er lijkt een gigantische blunder gemaakt te zijn. Het zou namelijk gaan om een trainingsobject die per ongeluk is achtergebleven in het stadion.

In Engeland wordt gemeld dat de paniek ontstond toen op een toilet een mobiele telefoon werd gevonden, die aan een pijpleiding was vastgemaakt. Het leek inderdaad verdacht veel op een bom en dit komt omdat het is achtergelaten door een bedrijf die veiligheidsoefeningen uitvoerde op Old Trafford. De wedstrijd Manchester United - AFC Bournemouth werd gestaakt, dinsdag wordt het duel alsnog gespeeld.

Omdat in Engeland de laatste speelronde tegelijkertijd begon, hebben alle andere ploegen al wel gespeeld in de Premier League. Manchester United weet zo dat het aan een punt genoeg heeft om de vijfde plek in Engeland te pakken. Dit levert Louis van Gaal en zijn manschappen Europa League-voetbal op. AFC Bournemouth is al veilig, maar kan wel twee plekken stijgen bij winst.

Categorie:
Tag(s):