zondag, 22. mei 2016 - 11:09 Update: 22-05-2016 12:32

Engelse media: Mourinho staat klaar om Van Gaal op te volgen

Engelse media:Mourinho staat klaar om Van Gaal op te volgen
Foto: Archief EHF
Manchester/Engeland

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) De relatie met Louis van Gaal en de Engelse pers blijft ontzettend slecht. De trainer won zaterdag de FA Cup, nadat het Crystal Palace versloeg in de verlenging, maar de vragen die op de afsluitende persconferentie werden gesteld, bevielen Van Gaal totaal niet.

Direct na de overwinning van zijn ploeg kwamen de grotere media in Engeland namelijk met het nieuws dat het ontslag van Van Gaal er nu echt aan zat te komen en dat met José Mourinho de opvolger al klaar stond. Dit was voor de toegestroomde pers voldoende reden om vragen te stellen over de toekomst van Van Gaal. De Nederlander schoot, zoals wel vaker op persmomenten, uit zijn slof.

'Ik laat jullie de FA Cup zien en verder ga ik mijn toekomst helemaal niet bespreken met mijn vrienden van media, door wie ik al zes maanden word ontslagen', aldus een sarcastische Van Gaal, die vervolgens boos vertrok. 'Oh, en bedankt voor alle felicitaties nog hè.' De oud-trainer van Ajax, FC Barcelona, AZ en Bayern München ligt al langer onder vuur in Engeland, aangezien hij met Manchester United lang niet altijd sprankelend voetbal speelt en in Europa niet weet te presteren.

Daarnaast is Manchester United de afgelopen seizoenen niet in de buurt van de landstitel gekomen. In het afgelopen seizoen eindigde de formatie van Van Gaal als vijfde in de Premier League, op vijftien punten van landskampioen Leicester City. Door de vijfde plek speelt Manchester United volgend seizoen in de Europa League, terwijl de Champions League als doel werd gesteld.

Categorie: