maandag, 23. mei 2016 - 23:01

Van Gaal officieel ontslagen door Man United

Van Gaal officieel ontslagen door Man United
Foto: Archief EHF

(ElfVoetbal) Manchester United heeft maandag definitief afscheid genomen van Louis van Gaal. De Nederlandse trainer had bij Manchester United nog een contract tot medio 2017, maar de Engelse topclub heeft het contract van Van Gaal afgekocht.

Manchester United heeft het nieuws maandag via de officiële kanalen bekendgemaakt. Van Gaal won zaterdag de FA Cup met Manchester United door Crystal Palace na verlenging met 2-1 te verslaan, maar die prijs heeft Van Gaal niet kunnen redden. Van Gaal was twee seizoenen trainer van The Red Devils, maar wist in Engeland nimmer te overtuigen.

"Ik wil Louis en zijn staf bedankten voor het geweldige werk dat ze afgelopen twee jaar hebben geleverd met als hoogtepunt het winnen van de FA Cup", zegt voorzitter Ed Woodward. "Hij heeft zich hier altijd naar professionalisme en waardigheid gedragen. Hij laat ons na met een erfenis aan jonge spelers die het vertrouwen hebben gekregen op het hoogste niveau. Iedereen bij de club wenst hem het allerbeste."

Naar verluidt krijgt Van Gaal zes miljoen euro mee van Manchester United. De Engelsen nemen ook afscheid van Albert Stuivenberg (assistent-trainer), Frans Hoek (keeperstrainer), Jos van Dijk (fysioloog), Marcel Bout (scout) en Max Reckers (video-analist). De Nederlanders Daley Blind en Memphis Depay blijven vooralsnog wel in dienst van Manchester United.

Categorie: