maandag, 13. juni 2016 - 14:43 Update: 13-06-2016 14:43

Kuipers fluit donderdagavond Duitsland - Polen

Kuipers fluit donderdagavond Duitsland - Polen
Foto: EHF

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Björn Kuipers zal donderdagavond de fluit hanteren tijdens het risicoduel Duitsland - Polen. De Nederlandse scheidsrechter kwam tijdens het EK in Frankrijk nog niet in eerder in actie.

Björn Kuipers zal donderdagavond de fluit hanteren tijdens het risicoduel Duitsland - Polen. De Nederlandse scheidsrechter kwam tijdens het EK in Frankrijk nog niet in eerder in actie.

Kuipers heeft er even op moeten wachten, maar hij gaat eindelijk fluiten. Op 16 juni mag Kuipers in het Stade de France proberen om de wedstrijd tussen Duitsland en Polen in goede banen te leiden. Kuipers mocht tijdens het toernooi in Frankrijk één keer eerder opdraven, maar deed dat als vierde man bij het openingsduel tussen Frankrijk en Roemenië (2-1 winst voor de Fransen).

Twee jaar eerder mocht Kuipers drie wedstrijden fluiten tijdens het WK in Brazilië. De Nederlandse scheidsrechter leek een grote kans te maken op de finale, maar moest voortijdig vertrekken omdat het Nederlands elftal de halve finale van het wereldkampioenschap wist te bereiken. Kuipers hoeft deze keer geen rekening te houden met Oranje, want het Nederlands elftal wist zich niet te kwalificeren voor het eindtoernooi in Frankrijk.

Categorie: