woensdag, 22. juni 2016 - 19:58 Update: 22-06-2016 20:25

IJsland flikt het opnieuw nu in laatste seconde tegen Oostenrijk

IJsland flikt het opnieuw nu in laatste seconde tegen Oostenrijk
IJsland flikt het opnieuw nu in laatste seconde tegen Oostenrijk
Parijs

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Oostenrijk is roemloos ten onder gegaan in de groepsfase van het EK. IJsland was in het laatste groepsduel een maat te groot voor de ploeg die als laatste eindigt in Groep F. Arnor Traustason schoot IJsland in de absolute slotseconden naar de zege en daarmee naar de tweede plaats in de groep.

IJsland zal daardoor in de achtste finales Engeland treffen. Het kleine land verraste wederom tegen Oostenrijk, met haar eerste overwinning op een eindtoernooi. De voorsprong was er al na ruim een kwartier: na een verre inworp stond Jón Böðvarsson op de juiste plek om af te ronden. Middenvelder Alessandro Schöpf scoorde tegen namens Oostenrijk, dat al in de eerste helft langszij had kunnen komen, ware het niet dat Aleksandar Dragovic jammerlijk miste vanaf elf meter nadat David Alaba een penalty had meegekregen.

In de slotfase was er nog één counter. Één counter, die het IJslandse volk in extase bracht. Invaller Traustason kreeg de eer om het eindstation en daarmee middelpunt van de feestvreugde te zijn.

Categorie: