donderdag, 23. juni 2016 - 17:16 Update: 23-06-2016 17:20

De Graafschap wil met kortgeding plek in Eredivisie afdwingen

De Graafschap wil met kortgeding plek in Eredivisie afdwingen
Doetinchem

De directie van De Graafschap heeft donderdagochtend een gesprek gevoerd met Bert van Oostveen, directeur van de KNVB, inzake de ontstane situatie na het intrekken- en via de beroepscommissie weer teruggeven van de proflicentie aan FC Twente. Ook bestuurssecretaris Mark Boetekees van de KNVB was bij het gesprek aanwezig.

'Het was een teleurstellend, niet constructief gesprek. Wij zien geen andere mogelijkheid dan een kort geding aan te spannen tegen de KNVB', aldus Martine Zuil, commercieel directeur van De Graafschap.

De licentiecommissie van de KNVB heeft medio mei de proflicentie van FC Twente definitief ingetrokken. Nadat eerst de kort gedingrechter het vonnis van de licentiecommissie bekrachtigde, corrigeerde uiteindelijk de beroepscommissie van de KNVB deze uitspraak, waardoor FC Twente enkel een boete van 181.000 euro krijgt. Dit ondanks het feit dat ook de beroepscommissie constateerde dat het intrekken van de licentie een passende en proportionele straf zou zijn.

“Gezien het falen van met name de licentiecommissie van de KNVB, vinden wij, samen met onze juristen, dat wij recht hebben op een plek in de eredivisie. Het is gezien het licentiereglement normaal gesproken immers ondenkbaar dat er bij een dergelijk vals spel nog een plek bestaat in de Eredivisie. Dat vindt de beroepscommissie van de KNVB immers zelf ook. De KNVB denkt daar anders over. We gaan nu in een spoed kort geding vragen of de rechter opnieuw naar de gang van zaken wil kijken. We knokken voor onze eigen plek op het hoogste niveau, maar zeker ook ter voorkoming van een dergelijk falend systeem in de toekomst. Daar is heel voetballend Nederland namelijk de dupe van, dit mag nooit meer gebeuren”, besluit Zuil.

Categorie:
Provincie: