maandag, 27. juni 2016 - 9:26 Update: 27-06-2016 9:28

Lionel Messi stopt als Argentijns international

Lionel Messi stopt als Argentijns international
Foto: Fifa

ElfVoetbal- Lionel Messi heeft aangekondigd te stoppen als Argentijns international. De 29-jarige sterspeler van het Zuid-Amerikaanse land maakte zijn beslissing bekend na de verloren finale van de Copa América tegen Chili. Messi miste een strafschop in de beslissende penaltyreeks en zag daardoor opnieuw de kans op een hoofdprijs met zijn land uit handen glippen.

"Het is een schande, het is verbazingwekkend, maar het is mij niet gegeven", verklaarde Messi zijn besluit. "Ik heb van alles geprobeerd, maar het lukt niet." De vedette van FC Barcelona is al jaren de absolute uitblinker in Spanje, maar heeft in het nationale elftal van Argentinië zelden kunnen overtuigen. Twee jaar geleden werd hij wel uitgeroepen tot Speler van het WK van 2014, maar bij die keuze konden ook vraagtekens worden geplaatst.

Vierde op rij

Messi verloor met Argentinië een vierde grote finale op rij. Ìn 2007 was Brazilië te sterk in de finale van de Copa América. Argentinië verloor twee jaar geleden na verlenging de WK-finale tegen Duitsland. Vorig jaar moesten Messi en zijn ploeggenoten ook al buigen voor Chili in de eindstrijd van de Copa América.

"Dit is al mijn vierde verloren finale. Het is wat ik het liefst wilde, een prijs winnen met Argentinië", aldus Messi. "Helaas is het me niet gelukt. Het mocht niet zo zijn. Dit doet heel veel pijn. Het is nu niet de tijd om te analyseren. Ik kwam de kleedkamer binnen lopen en wist dat het wel genoeg was voor me. De nationale ploeg is kennelijk niets voor mij."

Afgelopen week lag Messi ook reeds overhoop met bondscoach Gerardo Martino, wiens visies niet overeen kwamen. Tot dusver speelde hij 112 interlands, waarin hij 55 keer scoorde. Algemeen wordt aangenomen dat het afscheid van Messi slechts van tijdelijke aard is.