maandag, 27. juni 2016 - 21:12 Update: 27-06-2016 21:13

Italië knikkert regerend kampioen uit het toernooi

Italië knikkert regerend kampioen uit het toernooi
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Parijs

ElfVoetbal- Italië heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de kwartfinales. Regerend kampioen Spanje bleek geen partij voor de équipe van Antonio Conte, die zijn team zag schitteren op de manier zoals hij voor ogen had, 2-0.

Graziano Pellè was een van de absolute uitblinkers bij de Italianen. De spits was de centrale aanvaller in een driemansaanval, omringd door Emanuele Giaccherini en Eder. Het drietal zette ongelooflijk hoog druk, waardoor Spanje in de eerste helft nauwelijks tijd had aan de bal en Italië telkens snel de bal kon veroveren.

Italië liet ook aan de bal uitstekend spel zien. Dat leverde veel mogelijkheden op, maar keer op keer bleek David de Gea een absolute sta-in-de-weg. Tot na ruim een half uur: De Gea liet een snoeiharde vrije trap van Eder los en zag Giorgio Chiellini de bal binnenwerken. Na de pauze ging Spanje met extra spits Aritz Aduriz in de ploeg wat hoger spelen, maar creëerde het slechts één grote kans: in de slotfase viel de bal voor de voeten van Gérard Piqué, maar Gianluigi Buffon redde fenomenaal op zijn inzet. Vervolgens was het aan de andere kant wel raak: Pellè kreeg, net zoals tegen België, zijn beloning voor een sterke wedstrijd met het maken van de tweede Italiaanse goal. Next stop voor de Azzurri: Duitsland.

Categorie: