vrijdag, 1. juli 2016 - 11:35

Team Kuipers fluit duel tussen Frankrijk-IJsland

Team Kuipers fluit duel tussen Frankrijk-IJsland
Foto: Archief FBF.nl
Zeist/Parijs

Team Kuipers is vrijdag door UEFA aangesteld voor het duel Frankrijk-IJsland in de kwartfinale van EURO 2016. De wedstrijd wordt zondag 3 juli om 21.00 uur gespeeld in het Stade de France in Saint-Denis. Dat maakt de KNVB vanochtend bekend.

Naast Björn Kuipers wordt het team gecompleteerd door zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra en vijfde en zesde official Pol van Boekel en Richard Liesveld. De Serviër Milorad Mazic treedt aan als vierde man.

Voor Kuipers is dit zijn 112e internationale aanstelling als scheidsrechter en zijn vijfde EK-wedstrijd. Eerder dit toernooi kwam Team Kuipers in actie bij de groepswedstrijden Duitsland-Polen en Kroatië-Spanje.

IJsland won nooit van Frankrijk

Frankrijk en IJsland ontmoetten elkaar elf maal eerder. De eerste wedstrijd, in 1957, werd een riante overwinning voor de Fransen: 8-0. Daarna eindigde het duel drie maal gelijk, en wist Frankrijk nog zeven maal te winnen. De IJslanders wonnen derhalve nog nooit in de historie van de 'Haantjes'.

Het laatste (vriendschappelijke) duel, op 27 mei 2012 in Valenciennes, wist de thuisploeg ternauwernood met 3-2 te winnen, nadat de bezoekers bij de rust nog met 0-2 hadden voorgestaan.

Categorie:
Provincie: