woensdag, 6. juli 2016 - 15:42 Update: 06-07-2016 15:47

Messi veroordeeld tot celstraf van 21 maanden

Messi veroordeeld tot celstraf van 21 maanden
Foto: SXC
Barcelona

(ElfVoetbal-BlikopNieuws) Er hangen donkere wolken boven het hoofd van Lionel Messi. De 29-jarige Argentijn is, evenals zijn vader, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 21 maanden.

Leo en vader Jorge Horacio kunnen nog in beroep tegen de uitspraak, die naast de gevangenisstraf ook een geldboete van twee en 1,5 miljoen euro bevat. Messi junior en senior, die ook de manager is van zijn zoon, werden veroordeeld vanwege belastingfraude. De aanvaller van FC Barcelona zou met de hulp van zijn vader de Spaanse fiscus voor vier miljoen euro hebben misleid door tussen 2007 en 2009 inkomsten uit portretrechten te verzwijgen. Messi junior heeft altijd beweerd dat hij van niets wist.

Geluk bij een ongeluk is dat de Messi's hun gevangenisstraf niet hoeven uit te zitten. In Spanje is het zo dat de veroordeelde niet de gevangenis in hoeft wanneer de straf korter is dan twee jaar.

Reactie FC Barcelona

FC Barcelona heeft in een statement laten weten Messi en zijn naasten te steunen. 'FC Barcelona geeft al haar steun aan Leo Messi en zijn vader met betrekking tot de straf voor belastingontduiking die vandaag is uitgedeeld door het Provinciaal Hof in Barcelona. De club, in overleg met het Openbaar Ministerie, is van mening dat de speler, die zijn situatie met de Belastingdienst heeft gecorrigeerd, op geen enkele manier crimineel verantwoordelijk is voor de feiten die in deze zaak zijn benoemd.'

'Barcelona blijft ter beschikking staan van Leo Messi en zijn familie om hem te steunen bij welke acties hij ook besluit te nemen ter verdediging van zjn eerlijkheid en zijn juridische belangen.'

Categorie:
Tag(s):