woensdag, 24. augustus 2016 - 23:58

Armetierig Ajax met staart tussen benen naar Europa League

Armetierig Ajax met staart tussen benen naar Europa League
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Ajax speelt dit seizoen niet in het hoofdtoernooi van de Champions League. De Amsterdammers verloren woensdag met 4-1 van het Russische Rostov en moeten het doen met 'slechts' een ticket voor de Europa League. In de eerste wedstrijd tussen beide ploegen, die in Amsterdam, werd het vorige week 1-1.

Het was simpelweg niet goed genoeg wat de hoofdstedelingen lieten zien. Ze kregen in de hele wedstrijd eigenlijk maar één soort van kans. Spits Bertrand Traoré schoot na een vrije trap over. Keeper Jasper Cillessen van Ajax op zijn beurt zag keer op keer een speler van Rostov voor zich opduiken. Voor rust moest de doelman één keer capituleren. Hij had geen antwoord op de inzet van Sardar Azmoun.

In de tweede helft had de ploeg van trainer Peter Bosz ook niets te vertellen. Aleksandr Erokhin maakte er 2-0 van, Christian Noboa zorgde voor de 3-0 en Dmitry Poloz zette de 4-0 op het bord. Davy Klaassen zorgde een paar minuten voor het einde van de wedstrijd nog wel voor de eretreffer. Hij mocht aanleggen vanaf elf meter, omdat Fyodor Kudryashov Ajacied Kasper Dolberg neer had gelegd. De voetballer van de Russen kreeg rood.

Pijnlijk waren zowel het gebrek aan daadkracht achterin als het ontbreken van een idee in aanvallend opzicht. Vleugelspelers Amin Younes en Anwar El Ghazi kwamen nauwelijks in het spel van Ajax voor. Het zijn dingen die Bosz niet alleen zorgen zullen baren als hij straks met zijn ploeg deel gaat nemen aan de Europa League, maar ook om goed voor de dag te komen in de Eredivisie moet een aantal dingen echt nog beter.

Categorie: