donderdag, 25. augustus 2016 - 12:03 Update: 25-08-2016 12:05

Woedende Gudelj: 'We lopen met schijt in de broek'

Woedende Gudelj: 'We lopen met schijt in de broek'
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Nemanja Gudelj is absoluut niet te spreken over de uitschakeling van Ajax in de laatste voorronde van de Champions League. De middenvelder verwijt zichzelf en zijn eigen ploeg onder meer slordig voetbal en een slechte mentaliteit in het duel met FK Rostov (4-1).

Nemanja Gudelj is absoluut niet te spreken over de uitschakeling van Ajax in de laatste voorronde van de Champions League. De middenvelder verwijt zichzelf en zijn eigen ploeg onder meer slordig voetbal en een slechte mentaliteit in het duel met FK Rostov (4-1).

'Kutavond'

Ajax speelde in Amsterdam nog 1-1 tegen de Russen, maar was op bezoek bij hen volledig kansloos. 'Dit was gewoon een kutavond', zegt Gudelj op de clubsite. 'We hebben van tevoren dingen afgesproken. Een van die dingen was dat wij zouden laten zien dat wij de Champions League liever wilden bereiken. Dat is geen moment te zien geweest.'

De mannen van Peter Bosz verloren veel duels. Gudelj heeft een vrij harde verklaring. 'We lopen met schijt in de broek', zegt de 24-jarige Serviër onverbloemd. 'Hoe dat komt, ik weet het niet. We zijn op volwassenheid afgetroefd. We speelden kinderachtig en slordig voetbal en zij zaten er bovenop. In de rust staat het pas 1-0 en dan krijg je na rust nog een aantal klotegoals tegen…'

'Eerlijk zeggen wat er fout gaat'

Ajax zal vooruit moeten, maar kan de slechte resultaten niet zomaar achter zich laten, vindt ook Gudelj. 'Geen Champions League en al die verliespunten in de Eredivisie. We moeten elkaar als spelers nu in de ogen aankijken en eerlijk zeggen wat er fout gaat. Geen verstoppertje spelen. Voetbal is hard en we moeten eerlijk naar elkaar zijn om beter te worden. Dan ben je ook een team.' Zondag speelt Ajax in Deventer tegen Go Ahead Eagles.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):