zondag, 28. augustus 2016 - 20:54

Nederlands team sluit EK bowlen af met twee keer brons

Nederlands team sluit EK bowlen af met twee keer brons
Brussel

Tijdens de Masters finales van het EK bowlen in Brussel hebben Alex de Vries en Johnny Spil namens Nederland de bronzen medaille gewonnen. Een ongekend knappe prestatie tussen alle toppers uit de Scandinavische landen tijdens het best bezette EK ooit.

Nederland geeft kleur aan Masters Event

In het afsluitende Masters Event kwamen zondag 28 augustus de beste 24 spelers van het toernooi nog één keer tegen elkaar in actie. Namens Nederland hadden Mark Jacobs (hij won zondag 21 augustus brons in het Singles Event), Alex de Vries en Johnny Spil zich geplaatst voor de Masters. Jacobs had zich als zevende al direct voor de tweede ronde geplaatst. Van de 24 spelers kwamen er maarliefst 14 uit Scandinavië.

De Vries (13e) en Spil (23e) moesten wel in de eerste ronde in actie komen. Die wonnen zij allebei met 2-1. In de tweede ronde kwam Jacobs ook in actie en toevallig viel de loting zo uit dat de drie Nederlanders naast elkaar moesten spelen tegen hun tegenstanders uit Zweden, Finland en Denemarken. Alle drie de heren bereikten de kwartfinale door met 2-1 te winnen.

Hierin kwamen Jacobs en De Vries tegenover elkaar te staan. De Vries pakte zijn moment en versloeg zijn teamgenoot met 2-0. Spil moest het opnemen tegen de Finse Joonas Jähi (in de finale van het afgelopen EK voor landskampioenen nog te sterk voor onze landgenoot Tom van der Vliet) en versloeg hem na een spannende wedstrijd met 2-1.

Drie keer brons totale oogst van Nederlands team

In de halve finales wachtten weer twee Scandinavische tegenstanders. Spil stond tegenover Martin Larsen uit Zweden en De Vries tegenover Juhani Tonteri uit Finland. Beide landgenoten wisten de eerste game te winnen. De tweede game werd in beide gevallen verloren, waardoor de derde game beslissing moest brengen. Het werden wedstrijden van hoog niveau, waarbij zowel De Vries als Spil kans had om te winnen, maar helaas mocht dat niet zo zijn en verloren zij allebei de halve finale. Mede dankzij deze prestatie heeft de ploeg van coaches Ron van den Bogaard en Michael Sassen zich overtuigend geplaatst voor het WK 2017 in Koeweit.

Categorie:
Tag(s):