maandag, 29. augustus 2016 - 13:09 Update: 29-08-2016 16:33

Bert van Oostveen stopt als directeur betaald voetbal bij KNVB

'Van Oostveen weg bij KNVB'
Foto: fbf
Zeist

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Bert van Oostveen vertrekt deze week bij de KNVB. Die beslissing is maandagmiddag door de KNVB zelf wereldkundig gemaakt. De directeur betaald voetbal ligt al lange tijd onder vuur.

Het nieuws wordt door diverse media gebracht. Nu de bond twee maanden geleden een technisch directeur heeft aangesteld in de persoon van Hans van Breukelen is een belangrijke taak uit het pakket van Van Oostveen weggehaald. Van Breukelen is nu verantwoordelijk voor alle technische zaken die het Nederlands elftal aangaan, zoals de aanstelling van de bondscoach en diens assistenten.

Guus Hiddink

Van Oostveen kwam vooral de afgelopen twee jaar steeds meer onder vuur te liggen, zowel extern als binnen zijn eigen organisatie. Hij stelde na het WK van 2014 Guus Hiddink aan als bondscoach. Tegelijkertijd werd al vastgelegd dat assistent-bondscoach Danny Blind twee jaar later het stokje van Hiddink zou gaan overnemen. Het tweede dienstverband van Hiddink bij Oranje liep uit op een sof.

In juni 2015 werd Hiddink ontslagen. Blind schoof inderdaad door, maar kon de nationale ploeg niet meer naar het EK in Frankrijk loodsen. De raad van commissarissen drong daarop aan op de aanstelling van een directeur met een specifieke topvoetbalachtergrond die voortaan over Oranje zou gaan. Dat is dus Van Breukelen geworden.

FC Twente

Van Oostveen maakte ook discutabele beslissingen op andere dossiers, zoals dat van FC Twente, dat aanvankelijk werd teruggezet naar de Jupiler League. En vervolgens weer mocht terugkeren ten koste van De Graafschap, dat ook al een rechtszaak tegen de voetbalbond aanspande.

Van Oostveen werd in 2010 bestuursvoorzitter en directeur betaald voetbal bij de KNVB. De 45-jarige bestuurder volgde in die hoedanigheid Henk Kesler op. Daarvoor werkte hij sinds 1996 in andere managersfuncties bij de bond.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):