zaterdag, 3. september 2016 - 14:30 Update: 03-09-2016 14:31

Geblesseerde Krul verwacht eind september bij Ajax onder lat te staan

Geblesseerde Krul verwacht eind september bij Ajax onder lat te staan
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) De maand september moet een belangrijke maand worden voor Ajax-doelman Tim Krul. De 28-jarige goalie kwam afgelopen transferperiode over van Newcastle United, maar nam een zware knieblessure mee. Hij hoopt in september de laatste herstelwerkzaamheden te verrichten.

'Het gaat heel goed. Ik heb de afgelopen dagen veel testen gedaan en het gaat super. De faciliteiten zijn top en de medische staf is super', zei de opvolger van de naar Barcelona vertrokken Cillessen. Eind deze maand hoop de goalie fit te zijn om zijn eerste minuten in het eerste van Ajax te kunnen maken. 'Ik moet nog een paar weken opbouwen en durf nog geen wedstrijd te noemen, bekijk het van dag tot dag. We zien wel hoe het gaat lopen, maar ik wil er eind september zeker wel bij zijn. Een beetje pushen moet wel', aldus Krul.

Overleg over herstel

Ajax en Newcastle United hebben met elkaar gecommuniceerd over het herstel van de kwetsuur. 'Met de fitnesscoach van Newcastle werk ik al drie jaar samen. Hij kent al mijn data, dus het is perfect dat we met de medische staf een duidelijk plan hebben. Ik ben blij dat de fitnesscoach mee denkt en uit kon leggen aan Ajax hoe we het daar deden.' 

De Amsterdammers hervatten het seizoen na de interlandperiode met een thuiswedstrijd tegen Vitesse, het elftal van trainer Henk Fraser. Ajax is na vier wedstrijden de nummer vier van de Eredivisie met zeven punten. Ajax speelt deze maand in de Europa League tegen Panathinaikos (15 september) en Standard Luik (29 september) en in de Eredivisie tegen Heracles Almelo (18 september), Willem II (21 september) en PEC Zwolle (24 september).

Categorie:
Provincie:
Tag(s):