zondag, 11. september 2016 - 15:17

ADO geen probleem voor Feyenoord

Rotterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Feyenoord heeft zondagmiddag in eigen stadion gewonnen van ADO Den Haag. Het leek na een ruim half uur al beslist, maar het werd nog spannend. Toch wist Feyenoord de Hagenezen eenvoudig opzij te zetten: 3-1.

Al in de zesde minuut was er gevaar voor het doel van ADO-doelman Setkus. Een fijne voorzet van Berghuis zweefde de Haagse zestien in maar Toornstra en Jørgensen reageerden niet alert genoeg waardoor de kans verkeken was.

Daarna kabbelde de wedstrijd voort met kleine kansjes zonder echt gevaar, tot de 33ste minuut. Een voorzet van Toornstra, een schot van Kuyt dat werd gekeerd door Setkus, maar de aanvoerder van Feyenoord wist uit de rebound het net toch nog te vinden.1-0. Een minuut later werd het zelfs 2-0 nadat Toornstra met goed voorbereidend werk Nicolai Jørgensen in stelling bracht met een slimme pass, die echter wel in buitenspelpositie stond.

Hoewel Feyenoord die 2-0 wel best vond scoorde het alsnog bijna de derde treffer, maar Kuyt schoot op de lat. ADO verzuimde te voetballen en Feyenoord hoefde niet meer. Toch was het maar een ploeg die voetbalde en dat was de thuisploeg, Feyenoord. Er kwamen kansen voor het elftal van van Bronckhorst via onder meer Toornstra.

De tweede helft was Feyenoord ook weer de betere ploeg maar het kreeg verder geen grote kansen tot de 83ste minuut. Bilal bracht Jørgensen in stelling maar die wist het buitenkansje niet te benutten en Setkus kon makkelijk keren. ADO viel aan en dat leverde zelfs een goal op. Meijers slingerde de bal voor het doel van Jones, waarna Marengo in tweede instantie de bal achter de Feyenoord-doelman wist te werken.

Het leek nog spannend te worden maar na een snelle counter van de Rotterdammers en een mooie combinatie tussen Karsdorp en El Ahmadi, schoof de laatstgenoemde de bal mooi in de korte hoek waarna de wedstrijd beslist was en Feyenoord de maximale score handhaafde, 15 punten uit 5 wedstrijden. Donderdag wacht de Europa League wedstrijd tegen het sterrenensemble van José Mourinho.