zondag, 25. september 2016 - 22:24

Feyenoord verstevigt koppositie met ruime zege op Roda JC

Feyenoord verstevigt koppositie met ruime zege op Roda JC
Foto: Archief EHF

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Feyenoord is nog immer zonder puntenverlies. De koploper uit Rotterdam legde ook het kwakkelende Roda JC Kerkrade over de knie (5-0). Nicolai Jørgensen was tweemaal trefzeker en staat inmiddels op vijf doelpunten in de Eredivisie.

Roda-verdediger Ard van Peppen ontsnapte in de beginfase aan een rode kaart. De linksback van de Limburgers, met een gele kaart op zak, trok Steven Berghuis naar beneden. Voor Björn Kuipers was dat echter geen reden om een rode kaart uit te delen. Kort daarna was Dirk Kuyt dicht bij de openingstreffer in zijn 300ste optreden in de Eredivisie. De oud-international van Oranje miste, maar Nicolai Jørgensen had even later wél succes. De Deense spits profiteerde optimaal van slecht verdedigend werk van de bezoekers.

Karim El Ahmadi verdubbelde de voorsprong van de degelijke koploper. De controleur ontving de bal in het strafschopgebied en liet Benjamin van Leer kansloos met een rake knal in de bovenhoek. De geel-zwarten werden met name via Mikhail Rosheuvel gevaarlijk, maar het ontbrak de nummer zeventien van de ranglijst aan scherpte voor het doel van Brad Jones.

Het zakelijke Feyenoord liep in de slotfase weg van de Limburgse opponent. Jørgensen, Jens Toornstra en Terence Kongolo (kopbal) tilden de stand naar 5-0. Jubilaris Dirk Kuyt werd in de slotminuten afgelost door Michiel Kramer. 21 punten uit zeven wedstrijden, een geweldige seizoensstart van de bekerhouder.

Categorie: