maandag, 10. oktober 2016 - 22:51 Update: 10-10-2016 22:53

WK voor Oranje ver weg na nederlaag tegen Frankrijk

WK voor Oranje ver weg na nederlaag tegen Frankrijk
Foto: Archief FBF
Parijs

(ElfVoetbal) De eerste nederlaag in de kwalificatiecyclus voor het WK is een feit. Frankrijk, verliezend finalist van het afgelopen EK, versloeg het Nederlands elftal met nipte cijfers (0-1). Paul Pogba was de matchwinner aan Franse kant.

De miljoenenaankoop van Manchester United opende de score na een half uur spelen. Slordig balverlies van Jeffrey Bruma ging hieraan vooraf, al zag doelman Maarten Stekelenburg er ook niet goed uit bij het afstandsschot van de middenvelder. Quincy Promes maakte dat al niet meer mee. De vleugelspits moest geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Memphis Depay. 

Iedereen bij Oranje schreeuwde om een strafschop na een handsbal van Laurent Koscielny, maar arbiter Damir Skomina wuifde de protesten van Vincent Janssen en consorten weg. Opmerkelijk, want de televisiebeelden lieten duidelijk zien dat de Franse verdediger de bal met zijn hand beroerde.

Bas Dost werd al na een uur spelen binnen de lijnen gebracht door Danny Blind. Dit gebeurde vanwege een blessure bij Georginio Wijnaldum. De boomlange spits kwam er echter niet aan te pas bij Koscielny en collega-verdediger Raphaël Varane. Jetro Willems was de laatste invaller aan Nederlandse zijde. Depay was in de slotminuten heel dicht bij de gelijkmaker, maar Hugo Lloris maakte de inzet van de oud-PSV'er onschadelijk.

Het Nederlands elftal zakt naar de derde plaats in kwalificatiegroep A, met vier punten uit drie wedstrijden. Frankrijk is de nieuwe koploper. Zweden versloeg Bulgarije met 3-0 en staat ook op zeven punten.

Categorie:
Tag(s):