maandag, 17. oktober 2016 - 9:32

Viergever leeft op onder Bosz

Viergever leeft op onder Bosz
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

(ElfVoetbal) Nick Viergever wilde afgelopen zomer vertrekken uit Amsterdam. Een definitieve doorbrak leek er voor de in 2014 van AZ overgekomen verdediger niet in te zitten bij Ajax, tót het moment dat Peter Bosz werd aangesteld als hoofdtrainer.

"Daarvoor wilde ik graag weg, want aanvankelijk viel ik weer buiten de boot", vertelt Viergever in gesprek met De Telegraaf. "Als er wat moois was gekomen afgelopen zomer, dan was ik weg. Op deze leeftijd wil ik nu eenmaal spelen. Dat ik op de bank zat deed namelijk pijn."

Het perspectief voor de linksbenige achterhoedespeler werd door de komst van Bosz echter opeens een stuk groter. "De trainer zei dat ik niet weg mocht. Hij vond mij te belangrijk en na een paar wedstrijden kreeg ik al een kans. Dan moet je het ook laten zien en gelukkig deed ik dat."

Dit seizoen kwam Viergever al zeven duels in actie namens Ajax en vormt hij achterin vaak het centrale duo met aankoop Davinson Sanchez. "Dat gaat steeds beter. Ik speel er een beetje voor en dek door, terwijl Davinson de spits oppakt."

Categorie:
Provincie:
Tag(s):