dinsdag, 18. oktober 2016 - 11:07

Het rommelt in de scheidsrechterswereld

Foto van scheidsrechter met rode kaart
Zeist

(ElfVoetbal) Het rommelt in de scheidsrechterswereld. Een invloedrijke groep arbiters, te weten Björn Kuipers, Richard Liesveld, Danny Makkelie, Pieter Vink, Eric Braamhaar en Reinold Wiedemeijer, is ontevreden en heeft daarom hun lidmaatschap van de Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal (BSBV) opgezegd. Ze willen een betere cao dan het voorstel dat op tafel ligt.

Een vervelende situatie, vindt BSBV-voorzitter Peter van Dongen. "Het is een kleine groep die veel lawaai maakt. De cao die er ligt doet wel degelijk recht aan de Nederlandse situatie. Hij is bovendien doordrenkt met aspecten die ze zelf hebben aangedragen. Maar hun argument is dat ze er te weinig extra geld bij krijgen", vertelt hij aan De Telegraaf.


Dus baalt Van Dongen dat de scheidsrechters de vereniging de rug toekeren. "De kracht van een belangenvereniging zit hem namelijk in de collectiviteit. Elk lid dat opstapt, betreuren wij dus. Ik hoop dat we het nog kunnen herstellen, maar dat is lastig. De echte onvrede is nooit helemaal bekend gemaakt. Ook spiegelen die zes scheidsrechters zich aan de salarissen zoals in Italië, Spanje en Engeland, maar Nederland is een compleet andere markt. Het liefst hadden wij er ook 30.000 of 40.000 euro bij voor elke assistent en scheidsrechter."

Categorie:
Provincie:
Tag(s):