zaterdag, 22. oktober 2016 - 11:37 Update: 22-10-2016 13:29

Zondag de klassieker Ajax Feyenoord

Zondag de klassieker Ajax Feyenoord
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam/Rotterdam

Zondag zal de klassieker Ajax tegen Feyenoord worden gepeeld.

(ElfVoetbal) Ajax en Feyenoord steken allebei in grootse vorm en dus is de verwachting dat de trainers weinig gaan sleutelen aan de opstelling. Peter Bosz en Giovanni van Bronckhorst houden zondagmiddag in grote lijnen vast aan hun succesformatie.

Volgens het Algemeen Dagblad speelt Feyenoord in dezelfde opstelling als afgelopen zondag tegen NEC. Dirk Kuyt keert dus weer terug in de ploeg, ten koste van Renato Tapia, die donderdag tegen Zorya Luhansk mocht spelen. Verder keren Sven van Beek en Eljero Elia terug op de bank, waar dus ook Steven Berghuis weer plaatsneemt. 

Bij Ajax is er één positie waarvan onduidelijk is wie hem invult zondagmiddag: die van controlerende middenvelder. Lasse Schöne stond er de afgelopen weken, maar moest donderdag tegen Celta de Vigo geblesseerd toekijken. Nemanja Gudelj verving hem in het Europa League-duel. Naar verluidt beslist Peter Bosz na de zaterdagtraining wie zondag aan de aftrap verschijnt.

Vermoedelijke opstellingen:
Feyenoord: Jones, Karsdorp, Botteghin, Van der Heijden, Kongolo, El Ahmadi, Vilhena, Kuyt, Başaçıkoğlu, Jørgensen, Toornstra.
Ajax: Onana, Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven, Schöne (Gudelj), Klaassen, Ziyech, Traoré, Dolberg, Younes.

Categorie:
Provincie: