dinsdag, 25. oktober 2016 - 12:58

Vertrek De Boer lijkt vast te staan: twee Nederlanders in beeld

Vertrek De Boer lijkt vast te staan: twee Nederlanders in beeld
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie

(ElfVoetbal) Het lijstje opvolgers van Frank de Boer bij Internazionale ligt al klaar. Hoewel de oefenmeester officieel te horen heeft gekregen dat hij 'gewoon' mag blijven, is volgens Corriere dello Sport en Gazzetta dello Sport zijn lot al bestempeld.

Toch willen de hoge heren in Milaan graag Nederlandse inbreng houden bij Inter. Daarom staat Louis van Gaal bovenaan het lijstje van kandidaten, weten de Italiaanse media althans. Ook de namen van Laurent Blanc, Marcelo Bielsa en Andre Villas Boas komen voorbij. 

De dagelijkse clubleiding zou De Boer overigens nog even de hand boven het hoofd willen houden, maar Suning Group, de eigenaren van Internazionale, zien het definitief niet meer zitten. Zij denken als opvolger echter aan een Italiaanse trainer. 

Daarom is er nogal wat verdeeldheid over de opvolging van de Nederlandse trainer die woensdagavond tegen Torino nog wel op de bank zit. Massimo Moratti, oud-voorzitter en nog altijd een invloedrijke man binnen de club, zou graag de Braziliaan Leonardo of Guus Hiddink willen binnenhalen. 

Wie het ook wordt, vast lijkt te staan dat De Boer moet vertrekken uit Italië. Alleen een exorbitante overwinning woensdagavond zou het vege lijf van de Nederlandse trainer, die met Inter op de veertiende plaats in de Serie A staat, wellicht nog kunnen redden.

Categorie:
Tag(s):