zaterdag, 29. oktober 2016 - 19:29

Robben helpt Bayern in Augsburg, Leipzig nog altijd tweede

Leipzig

(ElfVoetbal) Arjen Robben heeft zaterdagmiddag een doelpunt gescoord voor Bayern München. Daarnaast gaf de Nederlander ook twee assists in de met 1-3 gewonnen uitwedstrijd bij FC Augsburg.

Robben stelde in de twintigste minuut spits Robert Lewandowski in staat om te scoren. Twee minuten later waren de rollen omgedraaid. Daardoor gingen de bezoekers de rust in met een 0-2 voorsprong.

Na de pauze was Lewandowski opnieuw trefzeker, na een assist van Robben. In de 67e minuut deed Augsburg nog wat terug door de goal van Ja-Cheol Koo. Nederlander Paul Verhaegh speelde de hele wedstrijd bij Augsburg. Jeffrey Gouweleeuw ontbrak vanwege een blessure.

Bayern München is met 23 punten uit negen wedstrijden de koploper van de Bundesliga. Dinsdag speelt de club voor de Champions League in Eindhoven tegen PSV. RB Leipzig doet het nog altijd goed. De promovendus won zaterdagmiddag met 0-2 bij Darmstadt en staat daardoor op de tweede plaats met 21 punten.