zondag, 30. oktober 2016 - 19:07 Update: 30-10-2016 19:11

Feyenoord wint ook niet van Heerenveen, Ajax lachende derde

Feyenoord wint ook niet van Heerenveen, Ajax lachende derde
Foto: fbf
Rotterdam

(ElfVoetbal - BlikopNieuws) Feyenoord heeft wederom punten laten liggen. De lijstaanvoerder uit Rotterdam werd in bedwang gehouden door het taaie sc Heerenveen (2-2). Achtervolger Ajax staat nog maar drie punten achter de rivaal.

De Friezen namen brutaal de leiding. Reza Ghoochannejhad was de defensie van de koploper te slim af en scoorde al in de zesde minuut. Nicolai Jørgensen poetste de achterstand weg. De aanwinst uit Denemarken ontweek de buitenspelval en verschalkte oud-Feyenoorder Erwin Mulder met een droge knal.

De thuisspelende ploeg kreeg een strafschop na een overtreding op Bilal Basacikoglu in het zestienmetergebied. Dirk Kuyt faalde jammerlijk. Het was de eerste gemiste penalty van de routinier in de Eredivisie sinds maart 2006. Rick Karsdorp was echter alert en scoorde uit de rebound. Het was zijn eerste doelpunt in het shirt van Feyenoord.

SC Heerenveen toonde veerkracht en kwam na een uur spelen op gelijke hoogte. De heerlijke knal van Arber Zeneli was Brad Jones te machtig. In de slotfase was de boomlange invaller Henk Veerman een paar keer dicht bij de winnende treffer voor de gasten. Ook Jørgensen had nog een goede mogelijkheid om de

Categorie:
Provincie: