maandag, 31. oktober 2016 - 9:02 Update: 31-10-2016 9:08

Max Verstappen weer in opspraak in Mercedes stal

Max Verstappen weer in opspraak in Mercedes stal
Foto: VKV Groep
Amsterdam

De topadviseur van Mercedes Niki Lauda heeft opnieuw hard uitgehaald naar de rijstijl van Max Verstappen.

Volgens Lauda ging de Nederlander bij de GP van Mexico over de schreef in de eerste bocht, waar hij in aanraking kwam met Nico Rosberg. Max Verstappen werd in de Grand Prix van Mexico vierde. De Red Bull Racing-coureur kwam na een uitstekende race als derde over de finish, maar kreeg na afloop vijf seconden straf waardoor hij in de rangschikking terugviel naar P4.

De reden voor de straf was dat Verstappen in de slotfase van de baan schoot bij een gevecht met Vettel, zonder daarbij zijn plek op te geven aan de Duitser. Lewis Hamilton wist de race op het Autodromo Hermanos Rodriguez te winnen, voor teamgenoot Rosberg. Ook Vettel ontving een straf voor een incident met Ricciardo in de een-na-laatste ronde en viel daardoor terug tot positie vijf, achter Verstappen. Door de tijdstraffen van de coureurs voor hem kreeg Ricciardo de derde positie in de schoot geworpen. 

“Het is belachelijk”, beklaagt een ontevreden Verstappen zich na de race over de straf. “Ik denk dat dit het hetzelfde is als in bocht één bij de start. Hamilton ging toen buiten de baan en kreeg daardoor veel voordeel. Rosberg ging ook van de baan toen we elkaar raakten en ook hij had daar voordeel van. Als ze daar geen straf voor geven, geef mij er dan ook geen. Ik had niet eens voordeel: ik zat nog vóór Vettel onder het remmen en toen ik weer terug kwam op de baan zat ik nog net zo ver voor hem, vandaar denk ik dat het belachelijk is."

Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff had Verstappen wat meer respect moeten tonen voor de WK-leider. "Zijn manier van racen is verfrissend, ik houd daar wel van. Maar drie races voor het einde van het seizoen, ga je geen botsing forceren met de leider in het WK'', aldus Wolff.

Categorie:
Provincie: