donderdag, 3. november 2016 - 17:08

Badr Hari wil Verhoeven pas in de ring imponeren

Badr Hari wil Verhoeven pas in de ring imponeren
Foto: Bon
Amsterdam

Kickbokser Badr Hari verliet dinsdag de persconferentie met tegenstander Rico Verhoeven omdat hij ‘Rico pas in de ring bang wil maken’. Dit zei zijn manager-begeleider Jacques de Wit tegenover het AD.

Vlak voor de ‘staredown’, een fotomoment waarbij de twee vechters tegenover elkaar staan, verliet Badr de persconferentie. ‘Maar Badr wil Rico pas vlak vóór het gevecht imponeren, als Rico niet meer weg kan rennen’, aldus De Wit.

Op 10 december staan Badr Hari (31) en Rico Verhoeven (27) in het Duitse Oberhause tegenover elkaar in een gevecht georganiseerd door Glory. Naast dat er veel geld mee gemoeid is, gaat het om beide vechters om veel prestige. Hari was enkele jaren geleden de beste kickbokser ter wereld. Rico Verhoeven is al enige jaren regerend wereldkampioen in het zwaargewicht. Het gevecht zal uitmaken wie van beide de grootste vechter op dit moment is.

Het vertrek van Hari tijdens de persconferentie kwam vrij onverwacht. Uit de zaal werd enkele keren ‘lafaard’ geroepen. Verhoeven zei ‘Dit zegt veel over zijn klasse.’

‘Badr was niet bang, hij wilde Rico ook niet beledigen, hij vond het gewoon niet het juiste moment om Rico nu te imponeren’, aldus De Wit. ‘Toen ik hem na afloop vroeg waarom hij wegliep, moest hij alleen maar lachen. Hij vindt dat Rico hem pas in de ring in zijn ogen mag kijken, als Rico zich er niet meer op kan voorbereiden.’