vrijdag, 23. december 2016 - 15:26 Update: 23-12-2016 15:27

Bondscoach Van der Laan op staande voet ontslagen door KNVB

Bondscoach Van der Laan op staande voet ontslagen door KNVB
Zeist

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Een zure Kerst voor Arjan van der Laan. De KNVB heeft besloten per direct afscheid te nemen van de bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal.

De reden is dat de Nederlandse voetbalbond er onvoldoende vertrouwen in heeft dat Van der Laan met het Nederlands vrouwenelftal goed zal presteren op UEFA Women's EURO 2017, oftewel het EK dat komende zomer in ons land plaatsvindt. Van der Laan was bondscoach sinds 1 oktober 2015 en nam toen het stokje over van Roger Reijners. Voor die tijd trainde hij FC Lisse en was hij assistent-trainer van NEC.

'We willen Arjan bedanken voor zijn inzet en werk', vertelt technisch directeur Hans van Breukelen. 'Sinds zijn aanstelling heeft hij de eerste stappen gezet in de ontwikkeling van het team richting het EK. Wij hebben er echter te weinig vertrouwen in dat hij de juiste persoon is om het team ook in de laatste fase goed te begeleiden.'

Opvolging

Assistent-bondscoach Sarina Wiegman neemt de taken van Van der Laan op interim-basis waar. De KNVB beraadt zich op een structurele invulling. UEFA Women's EURO 2017 vindt van 16 juli tot 6 augustus 2017 plaats in Nederland.

Categorie:
Provincie: