woensdag, 18. januari 2017 - 16:46 Update: 18-01-2017 16:55

Eredivisie lanceert digitale competitie voor FIFA-gamers: De E-Divisie

Eredivisie lanceert digitale competitie voor FIFA-gamers: De E-Divisie
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Zeist

De Eredivisie lanceert binnenkort een volledig nieuwe competitie voor de Eredivisieclubs, naast de Nederlandse voetbalcompetitie: de E-Divisie. Binnen de E-Divisie gaan eSporters van de 18 Eredivisieclubs virtueel strijden om het kampioenschap in FIFA 17 Ultimate Team. Dit meldt de KNVB woensdagmiddag.

De E-Divisie, wereldwijd één van de eerste officiële eSports-competities voor FIFA-gamers, start op 6 februari. Via Twitch, YouTube en FOX Sports kunnen fans en liefhebbers de wedstrijden van hun favoriete club of gamer gaan volgen.

Zoektocht naar de 'e-spits'

Ajax en PSV presenteerden onlangs hun 'e-spits', de FIFA 17-gamer die hun club gaat vertegenwoordigen bij eSports-competities. Maar de Eredivisie CV was achter de schermen al bezig om alle clubs te mobiliseren. Zo zal er straks parallel aan de Eredivisie een virtuele E-divisie worden gespeeld, compleet met kampioen, schaal en kwalificatie voor het Europees kampioenschap, zeg maar de E-Champions League. 

Platform betrokkenheid fans vergroten

Alex Tielbeke, directeur van de Eredivisie CV, ziet de E-Divisie als een uitbreiding op het bestaande voetbalaanbod. 'Hiermee kunnen we ons nog meer toeleggen op jongeren. Voor de clubs is het een mooi platform om de betrokkenheid van fans te vergroten en gezamenlijk nieuwe content te creëren. Daarnaast zal de E-Divisie op termijn gaan zorgen voor een nog mooiere beleving in de voetbalstadions.'

Wereldwijd uniek aan de structuur van de E-Divisie is dat alle eSporters officieel verbonden zijn aan de 18 Eredivisieclubs. Dit voetbalseizoen zijn de Eredivisieclubs een zoektocht gestart naar een eSporter, die hun club gaat vertegenwoordigen in de E-Divisie. Over ruim drie weken mogen zij zich voor het eerst gaan bewijzen: op maandag 6 februari vindt de officiële aftrap van de E-Divisie plaats.

Europees kampioenschap

Na 17 speelrondes wordt binnen de FIFA 17-spelmodus Ultimate Team duidelijk welke club en gamer zich de eerste landskampioen van de E-Divisie mag noemen. De Nederlandse kampioen wint de felbegeerde kampioensschaal en wordt namens de E-Divisie afgevaardigd voor de EA SPORTS FIFA 17 Ultimate Team™ Championship Series. 

Daar gaat de landskampioen het in Europees verband opnemen tegen de beste FIFA 17 Ultimate Team-gamers uit Frankrijk en andere landen. Bij winst stroomt de E-Divisie kampioen door naar het wereldkampioenschap, waar hij of zij zich kan meten met de beste FIFA 17 Ultimate Team-gamers in de wereld.

E-Divisie

Meer over de plannen omtrent de E-Divisie wordt op woensdag 1 februari 2017 bekend gemaakt. Dan is bekend welke gamers namens de clubs aan de E-Divisie deelnemen, waar de wedstrijden uitgezonden worden en hoe game- en voetballiefhebbers zelf onderdeel kunnen worden van de E-Divisie.

Categorie:
Provincie: