dinsdag, 10. oktober 2017 - 19:28 Update: 10-10-2017 19:30

Bijna 1500 tickets Nederland - Zweden geblokkeerd

Bijna 1500 tickets Nederland - Zweden geblokkeerd
Foto: Bon
Amsterdam

De KNVB heeft voor de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland – Zweden op dinsdag 10 oktober 1461 toegangskaarten moeten blokkeren. 'Dit zijn tickets waarvan de KNVB zeker weet dat ze via de 'zwarte markt' zijn verhandeld', zo meldt de KNVB dinsdag.

Strijd

De KNVB strijdt al lang tegen het onrechtmatig doorverkopen van toegangskaarten bij voetbalwedstrijden. Goedgeorganiseerde maatschappijen of individuen kopen massaal kaarten op en verkopen die voor exorbitant hoge prijzen door. Uiteindelijk zijn teleurgestelde voetbalfans, zonder rechtmatig kaartje, hiervan de dupe. De hogere prijzen voor de supporters en risico’s van uitsupporters in thuisvakken vormen een bedreiging voor de toegankelijkheid, gastvrijheid en veiligheid van voetbalstadions.

Betrouwbaar voetbalkaartje

Voetbal moet voor iedereen toegankelijk blijven. Duizenden Nederlanders genieten ieder weekend in het stadion van voetbal. Vanuit alle lagen van de samenleving: dat maakt het voetbal uniek. Supporters moeten een voetbalwedstrijd kunnen bezoeken voor een eerlijke prijs, zodat iedere voetballiefhebber kan genieten van de leuke sfeer in stadions.

Om die reden vindt de KNVB dat onrechtmatige doorverkoop van toegangskaarten hard moet worden aangepakt. De KNVB doet een oproep aan de Eerste Kamer om het wetsvoorstel Doorverkoop toegangskaarten aan te nemen. 

Pröpper niet inzetbaar tegen Zweden vanwege blessure

Bondscoach Dick Advocaat kan dinsdagavond geen beroep doen op Davy Pröpper. De middenvelder van Brighton & Hove Albion kampt met een bovenbeenblessure. Pröpper bekijkt de wedstrijd tegen Zweden vanaf de tribune. 

Het Nederlands elftal speelt vanavond vanaf 20.45 uur in de Amsterdam ArenA zijn laatste WK-kwalificatiewedstrijd en moet om nog enige kans te maken 7 doelpunten meer maken dan de Zweden.

Categorie:
Provincie: