woensdag, 21. februari 2018 - 14:01 Update: 21-02-2018 14:52

Japanse vrouwen te sterk, Nederland pakt zilver

Japanse vrouwen te sterk, Nederland pakt zilver
Foto: Screenshot NOS
Brons voor de Nederlandse mannen
Foto: Screenshot NOS
Gangneung/Zuid-Korea

Antoinette de Jong, Lotte van Beek en Ireen Wüst zijn er woensdagmiddag Nederlandse tijd op de Olympische Winterspelen niet in geslaagd om de Japanse dames op de ploegenachtervolging te overtreffen.

1,58 seconden

De Japanse dames finishten 1,58 seconden eerder en behaalden daarmee het goud en moest de Nederlandse damesploeg genoegen nemen met het resterende zilver. 

Nederlands record

Ondanks dat de Nederlandse damesploeg een Nederlands record schaatste bleek dit niet voldoende om er met het goud vandoor te kunnen gaan. Die verdienste ging toch echt naar de Japanse dames en hun Nederlandse schaatscoach Johan de Wit. 

Brons voor de Nederlandse mannen

Jan Blokhuijsen, Patrick Roest en Sven Kramer hebben in de ploegenachtervolging voor mannen tegen Nieuw-Zeeland het brons veilig weten te stellen. Met een mooie tijd van 3.38,40 reden zij tegen de tijd van Nieuw-Zeelland van 3.43,53 en finishten daarmee 5,14 seconden eerder.

Noorwegen pakt goud

Noorwegen was te sterk voor de Koreaanse mannenploeg en pakte het goud. Met een finishtijd van 3.37,31 waren de Noren 1,21 seconden te snel voor de Koreanen die het met een zilveren medaille moeten doen.