vrijdag, 23. februari 2018 - 11:20

Oranje naar Trnava en Turijn

Oranje naar Trnava en Turijn
Foto: Archief EHF
Zeist

Het Nederlands elftal sluit het seizoen 2017/’18 af met oefenwedstrijden tegen Slowakije en Italië. De ontmoeting met Slowakije vindt plaats op donderdag 31 mei in Štadión Antona Malatinského in Trnava. Met de Italianen is afgesproken elkaar maandag 4 juni te treffen in het Allianz Stadium, de thuishaven van Juventus.

Oranje speelde nog niet eerder op Slowaakse bodem. De ploegen kwamen elkaar voor het eerst tegen tijdens het WK 2010. In het Zuid-Afrikaanse Durban won Oranje de achtste finale met 2-1, dankzij doelpunten van Arjen Robben en Wesley Sneijder. Twee jaar later – 30 mei 2012 – won Nederland het oefenduel op weg naar EURO 2012 met 2-0 door een vroeg eigen doelpunt van de Slowaken en een treffer van Rafael van der Vaart.

Italië en Nederland kruisten in 1920 voor het eerst de degens en kwamen daarna nog 19 keer tegen elkaar uit. Oranje won drie ontmoetingen, speelde achtmaal gelijk en negen duels eindigden in een overwinning voor de Azzurri. Het laatste duel, een oefeninterland vorig jaar maart in Amsterdam (1-2), was één van die negen winstpartijen.