zondag, 7. maart 2021 - 20:51

Bondscoach selecteert 31 spelers

Logo knvb
Zeist

Bondscoach Frank de Boer heeft 31 spelers opgenomen in de voorlopige selectie voor Oranjes WK-kwalificatieduels met Turkije, Letland en Gibraltar. Bij het samenstellen van de voorlopige spelersgroep is rekening gehouden met het Europees kampioenschap onder 21, waaraan Jong Oranje van 24 maart tot en met 31 maart deelneemt. Daarover hebben de betrokken coaches – Frank de Boer en Erwin van de Looi – onderling overlegd.

Frank de Boer: “Voor de ontwikkeling van jonge spelers is het goed om wedstrijden op een eindtoernooi te spelen. Om die reden heb ik een aantal jongens niet opgenomen in onze voorlopige selectie, zodat ze het EK met Jong Oranje kunnen meemaken. Uiteraard is het A-elftal altijd leidend, maar waar het kan willen we natuurlijk rekening met andere teams houden.”

De voorselectie:

Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Ryan Babel (Galatasaray), Donny van de Beek (Manchester United), Steven Berghuis (Feyenoord), Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Marco Bizot (AZ), Daley Blind (Ajax), Jasper Cillessen (Valencia), Memphis Depay (Olympique Lyon), Joël Drommel (FC Twente), Denzel Dumfries (PSV), Ryan Gravenberch (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Luuk de Jong (Sevilla), Davy Klaassen (Ajax), Tim Krul (Norwich City), Matthijs de Ligt (Juventus), Donyell Malen (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskou), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Maarten Stekelenburg (Ajax), Calvin Stengs (AZ), Jeremiah St Juste (FSV Mainz 05), Kevin Strootman (Genoa CFC), Kenny Tete (Fulham), Joël Veltman (Brighton & Hove Albion), Tonny Vilhena (Krasnodar), Stefan de Vrij (Inter), Wout Weghorst (VfL Wolfsburg), Georginio Wijnaldum (Liverpool) en Owen Wijndal (AZ).

Jeremiah St Juste (FSV Mainz 05) maakte nog niet eerder deel uit van de voorlopige spelersgroep, terwijl 58-voudig international Maarten Stekelenburg na een afwezigheid van bijna drieënhalf jaar op het nationale podium zijn naam terugvindt in de voorselectie. De goalie van Ajax maakte tot en met oktober 2017 deel uit van de spelersgroep en stond in november 2016 voor het laatst onder de lat bij het Nederlands elftal.

Nederland trapt de WK-kwalificatiereeks af in Istanboel, waar Turkije op woensdag 24 maart in het Atatürk Olimpiyat Stadyumu de tegenstander is. Zaterdag 27 maart komt Letland op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. Zowel in Amsterdam als in Istanboel wordt om 18.00 uur (Nederlandse tijd) afgetrapt. Oranje besluit de interlandperiode dinsdag 30 maart met een wedstrijd in en tegen Gibraltar. In het Victoria Stadium klinkt het beginsignaal om 20.45 uur.

De Boer maakt vrijdag 19 maart bekend welke spelers tot de definitieve selectie behoren.

Categorie:
Provincie: