dinsdag, 16. mei 2006 - 19:45

34 aanhoudingen en in 17 growshops werd de Opiumwet overtreden

Rotterdam

De politie heeft aan de burgemeester verzocht deze zaken te sluiten. De burgemeester kan een sluiting van een half jaar opleggen. Dat zijn de resultaten van een grootscheepse controle waarbij een multidisciplinair team van toezichthouders alle 31 growshops in de regio hebben bezocht. Bij deze actie is samengewerkt door politie, justitie, gemeente (afdeling Openbare Orde en Veiligheid), UWV, Belastingdienst, AID (toezicht op Bestrijdingsmiddelenwet) en de DCMR (toezicht op brandveiligheid).

Daarnaast is er ruim 60 kilo henneptoppen in beslag genomen met een straatwaarde van ongeveer 180.000 euro. 6 shops hadden gefraudeerd met hun elektriciteits- en/of gasmeter ofwel het illegaal aftappen van stroom en/of gas. Tijdens de actie zijn ook enkele klanten die in de growshops aanwezig waren aangehouden. Het totaal aantal aanhoudingen is 34. Er zijn in totaal 6800 hennepstekken/planten in beslag genomen.

Er is ook een growshop aangetroffen waar een hennepkwekerij aanwezig was. Er is ook enkele malen procesverbaal opgemaakt voor het overtreden van de Bestrijdingsmiddelenwet. UWV stelt nog een nader onderzoek in naar zwartwerken.
Provincie:
Tag(s):