maandag, 4. september 2006 - 22:08

Afscheiding fietspad onherkenbaar en gevaarlijk

Eindhoven

De afscheiding van het fietspad van de Ten Hagestraat en de Kerkstraat in Eindhoven is niet duidelijk. Althans, dat vindt de Eindhovense politie. Zij denkt dat de juist aangelegde scheiding tussen het voet- en fietspad voor de verkeersdeelnemers zo onherkenbaar is, dat men op termijn ongevallen verwacht. De gemeente Eindhoven heeft metalen noppen in de bestrating aangebracht om duidelijk te maken dat fietsers te gast zijn in het voetgangersgedeelte.

De gemeente heeft toegezegd om borden te gaan plaatsen waarmee de onduidelijkheid moet worden weggenomen. De politie ziet geen heil in deze oplossing. Politienetwerker Beliën zegt in het Eindhovens Dagblad dat Eindhovenaren hieraan zullen wennen, maar bang is voor bezoekers die uit de aangrenzende Rechtestraat komen. Zij zullen daarbij namelijk onverwachts stuiten op de fietsers, wat mogelijk ongevallen kan veroorzaken.

De gemeente Eindhoven zegt het relaas van de poltie te hebben gehoord, maar dat de politie, net als omwonenden en bedrijven, nog vier weken bezwaar kan maken op het overkoepelende verkeersbesluit.
Provincie:
Tag(s):