donderdag, 7. september 2006 - 22:21

Burgemeesters binden de strijd aan met elkaar

Hoogeveen

De gemeente Hoogeveen is genomineerd voor de BurgemeestersPrijs Sociale Cohesie 2006. De prijs is ingesteld ter gelegenheid van het 15-jarig jubileum van de Stichting DOEN. Alle 456 burgemeesters van Nederland zijn uitgenodigd om een project in te dienen op het gebied van sociale cohesie in hun gemeente. De winnende burgemeester ontvangt 50.000 euro voor het door hem of haar ingediende voorstel.

Uit de 32 inzendingen zijn de volgende negen genomineerd:Alphen aan den Rijn, Amstelveen, Breda, Capelle aan den Ijssel, Heerlen, Hoogeveen,Tilburg, Veenendaal en Zeist.

Een onafhankelijke en deskundige jury onder voorzitterschap van Siebold Hartkamp (oud-burgemeester van Sneek) kiest op 15 september het meest belovende project dat het beste is gemotiveerd en gepresenteerd.

De winnaar van de BurgemeestersPrijs Sociale Cohesie 2006 neemt een bedrag van 50.000 euro mee naar zijn of haar gemeente om het winnende project uit te voeren.

De negen genomineerde burgemeesters presenteren 's ochtends in De Oude Molen in Utrecht persoonlijk hun project aan de jury. Die kiest de beste drie projecten uit. Deze ochtend wordt rond 12.00 uur afgesloten met de laatste selectieronde: een forumdiscussie tussen de drie overgebleven burgemeesters.

In de middag maakt de jury haar finale keuze, de winnende burgemeester van de 50.000 euro, bekend. Dit gebeurt om ongeveer drie uur tijdens het jubileumfeest van DOEN in de Central Studio's in Utrecht.
Provincie:
Tag(s):