donderdag, 21. december 2006 - 15:49

Cocaïne in bananen

Rotterdam

Op last van de officier van justitie heeft het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD-ECD en Zeehavenpolitie, maandag vier mannen aangehouden die worden verdacht van de smokkel van cocaïne. De drugs zaten listig verstopt in bananen. Dit maakt het Openbaar ministerie donderdag bekend.

De douane ontdekte de cocaïne op 13 december. De ongeveer 60 kilo zat in 20 centimeter lange buisjes die in bananen geschoven waren. In totaal waren zo’n 8000 bananen gevuld. Het was voor het eerst dat de douane op deze manier verstopte drugs vond.

De lading fruit zat aan boord van een boot uit Colombia. De lading was door de afdeling pre-arrival van de douane geselecteerd voor controle. Bij die controle sloeg een drugshond aan.

Het onderzoek werd overgedragen aan het HARC-team en dat arresteerde op 18 december de vier mannen toen zij de bananen kwamen ophalen. De vier komen uit Delft, Voorburg en Den Haag en zijn 28, 53, 51 en 40 jaar oud. Drie van hen zijn voorgeleid aan de rechtercommissaris.
Provincie:
Tag(s):