vrijdag, 21. april 2006 - 12:07

Dode vrouw in Twente Kanaal

Eefde

Het stoffelijk overschot van een tot nu toe onbekende vrouw is donderdagmiddag uit het water van het Twentekanaal geborgen. Er zijn geen sporen die op een misdrijf duiden. Het lichaam van de vrouw heeft waarschijnlijk slechts korte tijd in het water gelegen.

Een passerende fietser zag het stoffelijk overschot rond 14.00 uur in het evenwijdig aan het Twentekanaal lopende Groene Kanaal drijven. Door de stroming kwam het in het water van het Twente Kanaal terecht waar hij personeel van Rijkswaterstaat en enkele vissers wist te alarmeren. Zij wisten het stoffelijk overschot uit het stroomgedeelte te houden, waarna het kon worden geborgen.

In eerste instantie werd rekening gehouden met een vermiste vrouw uit Diepenheim, maar die is donderdagavond in het riviertje De Regge aangetroffen.

Inmiddels is er een schouw in het ziekenhuis is uitgevoerd. Omdat er geen meldingen van vermissing in de regio bekend zijn wordt een uitgebreid signalement vrijgegeven.

Het gaat om een vrouw van tussen de 70 en 80 jaar, lengte 1.65 m , normaal postuur, grijs dun haar. Zij droeg een zwarte joggingachtige broek, een blauwe trui met bruine accenten en een zwart nylon jack met rode binnenkant. Verder droeg zij nagenoeg nieuwe zwarte veterschoenen. Aan één van haar vingers heeft zij een trouwring met de naam Dirk en het jaartal 1942.
Provincie:
Tag(s):