zondag, 26. november 2006 - 12:05

Echtpaar beroofd van opbrengst winkel

Roermond

De politie onderzoekt een overval die zaterdagavond rond 21.15 uur plaatsvond op de kruising van de Koningin Regentesselaan en de Kapelaan Sarsstraat in Roermond. Een echtpaar werd daar beroofd van de geldopbrengst van een winkel waarvoor zij het geld in bewaring hielden.

De slachtoffers, een 67-jarige vrouw uit Roermond en haar 65-jarige man liepen op weg naar huis. Bij de uitgang van de tunnel werden zij aangesproken door twee jongens, die hen onder bedreiging van een vuurwapen het geld afhandig maakten. De daders gingen er vervolgens te voet vandoor richting tankstation Reimar. Het gaat om twee blanke jongens tussen 17 en 20 jaar, allebei ongeveer 1.65 meter lang en van normaal postuur. Beide droegen een blauw petje. De jongen die het echtpaar aansprak, had een Roermonds dialect.

Toen de slachtoffers even later bij hun woning kwamen, bleek dat er daar een poging was gedaan in te breken. Vermoedelijk staat het één met het ander in verband. De politie heeft zaterdagavond zowel op straat als in de woning technisch onderzoek verricht. Inmiddels heeft ze ook enkele getuigen gehoord.
Provincie:
Tag(s):