donderdag, 28. december 2006 - 17:37

Echtpaar in bewaring wegens mishandelen kinderen

Dordrecht

De rechter-commissaris van de Dordtse rechtbank heeft donderdag een 28-jarige man en zijn 26-jarige echtgenote uit Gorinchem in bewaring gesteld. Politie Zuid-Holland Zuid hield het echtpaar op 22 december 2006 aan. De man en de vrouw worden ervan verdacht de vier kinderen in het gezin, variërend in de leeftijd van vier maanden tot en met vier jaar en negen maanden, te hebben mishandeld.

Vanaf begin december kwamen bij Politie Zuid Holland-Zuid en het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) diverse meldingen van kindermishandeling in het gezin binnen.

Op 20 december 2006 werden twee kinderen uit het gezin met ernstig letsel in het ziekenhuis in Gorinchem opgenomen. Mede naar aanleiding hiervan werden ook de twee andere kinderen in het ziekenhuis opgenomen voor onderzoek.

Op 22 december 2006 heeft de Raad voor de Kinderbescherming de Dordtse rechtbank gevraagd om een kinderbeschermingsmaatregel en een uithuisplaatsing voor alle kinderen en gekregen. Tevens heeft de Raad voor de Kinderbescherming aangifte van kindermishandeling gedaan, waarna het echtpaar is aangehouden.

De kinderen zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen en verblijven thans op een veilige plek. Zij zijn onder de hoede van Bureau Jeugdzorg geplaatst.
Provincie:
Tag(s):