zaterdag, 23. september 2006 - 9:19

Gewonde bij uitslaande brand in zalencentrum

Coevorden

Zaterdagmorgen om 01.00 uur is brand uitgebroken in zalencentrum de Loo aan de Looweg in Coevorden. Uit onderzoek is gebleken dat de brand is ontstaan bij een gasbarbecue. Na afloop van een partij werd door een 20-jarige medewerker uit Coevorden de kraan van een gasfles dichtgedraaid. Daarbij is een steekvlam in de barbecue ontstaan. De man raakte hierbij gewond aan zijn arm en in het gezicht. Hij is behandeld voor tweede graads brandwonden in het Scheperziekenhuis in Emmen.

In het pand waren 30 personen aanwezig, 25 gasten en vijf man personeel. Onder de gasten was ook een brandweerman, deze heeft iedereen de zaal uit laten gaan en heeft gepoogd om de brand te blussen. Al snel werd de brand te groot en heeft de man zich moeten terugtrekken. De man is later in de nacht overgebracht naar het ziekenhuis omdat hij zich onwel voelde.

De brandweer heeft de brand geclassificeerd als een grote uitslaande brand. Voor de bluswerkzaamheden werd materieel ingezet van de brandweer Coevorden, Schoonebeek en Emmen.

De brandweer maakte onder andere gebruik van verschillende tankautospuitwagens, een verbindingswagen en een tankauto met extra bluswater. De brandweer heeft tegen 03.30 uur het sein ‘brand meester’ gegeven. Zaterdagmorgen is de brandweer weer ter plaatse geweest om na te blussen.

Van de woning is het dak beschadigd, door het bluswater is er waterschade op de verdieping en de begane grond. Door gespecialiseerde bedrijven wordt zaterdagmorgen geprobeerd om zoveel mogelijk inventaris uit het pad te halen en te behouden.
Provincie:
Tag(s):