woensdag, 1. maart 2006 - 2:34

Hemelse confetti sluit carnaval af

Maastricht

Het is voorbij. De drie dolle dagen zitten er weer voor een jaar op. Pakjes kunnen weer de kast in voor een jaar. Over blijven alleen de herinneringen en de vele foto’s en video-opnames die zijn gemaakt tijdens die dagen. De carnavalsvierders in Maastricht kregen dinsdagavond wel een hele mooie verrassing aan het einde van het feest.

De hele dag was het al grijs en nat. Voor de mensen in Maastricht leek het er even op dat carnaval al vroeg te einde was. De stad staat bekend om haar straatcarnaval, maar regen en kou gooide roet in het eten. Een hagelbui kondigde echter ander weer aan.

Het werd kouder en daarmee kwam ook de sneeuw. Aanvankelijk was maar een snufje, dat je niet echt sneeuw mocht noemen. Maar tegen twaalf uur in de avond, vlak voor de afsluiting van het feest leek het wel of er donzen kussens in de hemels werden geschud en werden de carnavalsvierders op het Vrijthof en de markt geheel bedekt met de sneeuw. Een ware sneeuwstorm ging over de stad heen.

Dit mocht de vierders niet de pret ontnemen en gebroederlijk namen ze afscheid van de drie dolle dagen. De sneeuw zorgde voor een prachtig einde van het grote feest. Een waardige afsluiter. Het ‘Mooswief’ ging naar beneden onder luid gejoel. Geroffel van trommels en gekwetter van trompetten.

Een ‘Zaate hermenieke’ speelde nog even de dodenmars en het feest was voorbij. Een enkeling ging door met feesten, maar de meeste vierder sloten het feest af met een voettocht naar hun oh zo warme en knusse huisje. Even afschminken en lekker onder de warme dekens, dromen van de mooie dagen van carnaval.
Provincie:
Tag(s):