vrijdag, 28. april 2006 - 20:55

Nog zes hooligans aangehouden

Breda

Het rechercheteam dat een onderzoek heeft ingesteld naar de rellen na de wedstrijd NAC-TOP Oss heeft donderdagmiddag één en vrijdagmorgen vijf verdachten aangehouden. De verdachten zijn afkomstig uit Etten-Leur en Breda. De leeftijden variëren van 16 tot 25 jaar. Zij zijn in verzekering gesteld. Het totaal van aangehouden verdachten komt hiermee op 24. Politie en justitie gaan ervan uit dat gedurende het onderzoek nog meer personen worden aangehouden.

Een 18-jarige inwoner van Breda is donderdagmiddag aangehouden bij het trainingsveld van NAC aan de Stadionstraat, waar op dat moment het team van de geelzwarten een training afwerkte. De man werd door politiemensen herkend van een video-opname van afgelopen maandag. Herkenning van videobeelden was ook het geval bij de overige vijf verdachten. Die zijn allen vrijdagmorgen tussen 06:00 uur en 06:30 uur aangehouden in hun woningen. Dit verliep zonder problemen.

Van de 18 verdachten die maandagavond zijn aangehouden zitten er op dit moment nog 11 in verzekering. Zij worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Een 15-jarige verdachte uit Breda is woensdagmiddag in vrijheid gesteld. Een 16-jarige Bredanaar werd donderdagmiddag op vrije voeten gesteld. De jongens worden door het openbaar ministerie nog wel als verdachte aangemerkt.

Een deurwaarder heeft donderdagmiddag in opdracht van de KNVB stadionverboden uitgereikt aan elf verdachten die sinds maandag vastzitten op het politiebureau. Zij kregen een verbod uitgereikt van 36 maanden, daarboven krijgen zijn ook nog een boete opgelegd van de KNVB. De hoogte van de boete varieert van minimaal € 250 tot maximaal € 650.
Provincie:
Tag(s):