zaterdag, 28. oktober 2006 - 23:03

PSV wint, Koné weer op dreef

PSV blijft in het spoor van Ajax. De landskampioen ging op bezoek bij RKC en wist daar pas in de tweede helft te overtuigen. Twee doelpunten van Arouna Koné en één van Ibrahim Affelay brachten de ploeg van Ronald Koeman uiteindelijk de overwinning.

In de eerste helft waren beide Brabantse ploegen nog redelijk aan elkaar gewaagd, maar in de tweede helft werd duidelijk waarom PSV meedingt om de titel en RKC zich in de kelder van de Eredivisie beweegt.

Zeven minuten na rust was het Affelay die in de zestien meter door de verdediging van RKC slalomde: 1-0. Vijf minuten later wist de thuisploeg dat het helemaal gedaan was. Koné liet namelijk zien in vorm te zijn en schoot de 2-0 binnen. Vlak voor het eindsignaal joeg de Ivoriaan zijn tweede van de avond tegen de touwen.