zondag, 7. mei 2006 - 11:24

Verkeersweek basisschool ’t Kofschip in Almere Stad

Almere Stad

Van maandag 8 mei tot en met vrijdag 12 mei wordt op basisschool ‘t Kofschip aan het Slufterplantsoen in Almere Stad Oost een verkeersweek gehouden. Hiermee gaat tegelijkertijd het educatieve project de Verkeersslang in Almere van start. De gebiedsmanager van Almere Stad Oost, Klaas Dijkhuis, start het project op maandag 8 mei a.s. om 08.30 uur samen met ouders én vooral de kinderen.

De kinderen moeten gedurende de week zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school komen, waarvoor zij een sticker verdienen. Deze stickers worden dagelijks verzameld en op een spandoek met een slang aangebracht. Aan het einde van de week kan men zien hoe de score is.

De gemeente Almere wil met dit educatieve project stimuleren dat scholen, ouders, kinderen, gemeente, politie en anderen zoals de Fietsersbond de handen in elkaar slaan om samen te zorgen voor een verkeersveiliger en schoner schoolomgeving.

Rond veel basisscholen in Almere is het voor en na schooltijd altijd een drukte van belang. Dit levert veel gevaarlijke situaties op waarbij het vaak net goed gaat. De Verkeersslang is één van de maatregelen die hier een bijdrage aan kan leveren.

Kinderen en ouders worden op een positieve manier gestimuleerd om op een veilige en milieuvriendelijke wijze naar school te komen. De fietsersbond is op 8 mei in de ochtend aanwezig met een fietsparcours om kinderen de gelegenheid te geven om hun verkeerskennis in de praktijk te brengen.
Provincie:
Tag(s):