donderdag, 28. december 2006 - 13:50

Voetbalsupporters “vieren� overwinning

Enschede

Zeven, zich FC Twente supporters noemende personen, hebben woensdagavond 27 december na afloop van de wedstrijd van hun favoriete club tegen AZ, de overwinning “gevierd� door vernielingen in een treinstel van de NS aan te richten. Alle zeven, een Almeloer van 42, drie mannen uit Vroomshoop van 23, 24 en 32 jaar, een 22-jarige Wierdenaar, een 27-jarige inwoner van Nijverdal en een 39-jarige man uit Nijmegen, konden op het station in Almelo door de politie uit de trein worden gehaald en worden aangehouden.

In eerste instantie werd omstreeks 23.30 uur een vechtpartij gemeld in de trein ergens tussen Hengelo en Borne, maar even later bleek dat er vernielingen werden gepleegd. De trein zou in eerste instantie stoppen op het station in Borne, maar is na overleg doorgereden naar het station in Almelo om zo de vandalen uit de trein te kunnen halen.

Op het station in Almelo werd door de aanwezige politiemensen geconstateerd dat er van een treinstel een aantal ruiten waren vernield. De deuren bleven gesloten en de politiemensen gingen de trein binnen om op aanwijzen van diverse getuigen en het NS personeel de zeven personen, die zich in het achterste treinstel trachtten te verstoppen, aan te houden. Dit gebeurde en de zeven werden geboeid overgebracht naar het bureau in Hengelo en daar opgesloten.

Bij nadere controle van het treinstel waar de zeven hadden gezeten en waar de vernielingen waren aangericht, bleek dat er twee buiten ruiten en een schuifdeur waren vernield. Ook was een deel van de vloerbedekking losgetrokken. De totale schade wordt door de NS geraamd op ongeveer 5000 euro. De spoorwegpolitie doet het verdere onderzoek.
Provincie:
Tag(s):