vrijdag, 23. maart 2007 - 19:55

2.000 stukken vlees proeven en keuren

IJsselstein

Niet minder dan 80 keurmeesters hadden op vrijdag 23 maart de zware én smakelijke taak om zo’n 2.000 inzendingen voor de Vakwedstrijden van de Slavakto te keuren. De keuring vond plaats bij Vleeshandel Egbert Kruiswijk in IJsselstein. De organisatie was in handen van Paul van Trigt. Welke producten een gouden predikaat krijgen en wie zich regionaal en landelijk kampioen mogen noemen, wordt woensdag 28 maart a.s. bekendgemaakt tijdens de slagersvakbeurs Slavakto in de Jaarbeurs Utrecht.

In totaal wordt in 28 rubrieken gestreden om het mooiste en lekkerste product. Het thema van 2007 is “Trends en traditie�.

Het thema Trends en Traditie vormt de basis voor de keuring. “Voor de hedendaagse slager is het van belang om steeds vernieuwend bezig te zijn�, aldus organisator Van Trigt, “Zijn producten moeten zo onderscheidend zijn dat de consument ervoor terug wil komen naar de winkel. De trend is dat de slager steeds meer traiteur wordt en dat zien we dan ook graag terug in de inzendingen.� Daarnaast geeft het echte, traditionele vakmanschap dat uit het product spreekt de doorslag om kampioen te kunnen worden.

Van Trigt:�Bij de beoordeling van de producten kennen de keurmeesters een aantal punten toe, dat zijn er maximaal 100. Producten met een beoordeling tussen de 94 en 100 krijgen het predikaat Goud. Deze producten, waarschijnlijk ruim 1.000, worden tijdens de Slavakto gepresenteerd. Aan deze presentatie wordt bijzonder veel aandacht besteedt. Op woensdag 28 maart vindt de prijsuitreiking plaats.�

De uitreiking van de prijzen van de Vakwedstrijden 2007 vindt plaats op woensdag 28 maart, tijdens de vakbeurs Slavakto. De Slavakto maakt onderdeel uit van de Food Week, een verzameling foodgerelateerde beurzen. Naast de Slavakto vinden ook de beurs VERS en de supermarktbeurs ROKA plaats. Openingstijden: maandag en dinsdag van 11.00 tot 21.00 uur. Woensdag van 11.00 tot 18:00 uur.
Categorie:
Tag(s):